tisdag 4 maj 2010

Ny bostad till grodäggen

Efter att ha skrubbat det stora akvariet (utan diskmedel!) och fyllt upp med vatten la vi hälften av äggen i akvariet idag. Den andra hälften sparade vi i kylskåpet så länge.

Vi hoppas de ska trivas i sitt nya vatten. Grodyngel är känsliga för föroreningar, och kranvatten kan innehålla ämnen som yngel inte tål. Så helst vill de ligga och simma i dammvatten från dammen där de kom ifrån. Eftersom vi har ett så stort akvarium är vi nästan tvugna att använda kranvatten, och det kan gå bra det med om vattnet får stå och lufta sig ett tag innan äggen kläcks.

På förmiddagen visade jag grodäggen för en grupp förskolebarn och de kunde inte gissa vad skulle komma ur äggen. Det är verkligen ganska märkligt att de små prickarna ska bli grodor. När jag berättade att äggen låg inbäddade i gélé fick jag frågan om det var ungefär som frisyrgélé :)

Vi hoppas att grodorna kommer att gilla sitt nya boende - ett ljust och rymligt enrumsakvarium med utsikt över Vasaparken!

3 kommentarer:

  1. grodäggen börjar ju redan få lite svans....eller den svarta pricken i mitten iallafall...spännade ....när kommer våra små grodbäbisar??

    SvaraRadera
  2. Najs!
    Grod(d)a på!!!
    Ska följa dem!
    Mvh Flo

    SvaraRadera
  3. Japp, här händer det visst saker snabbt! Svansar efter två dagar. Jag måste uppdatera bloggen bums!

    SvaraRadera