tisdag 26 maj 2009

Grodorna har fått ben


På måndagen när det var dags för fotografering till groddagboken upptäckte vi att en del grodyngel nu har fått små bakben! De är än så länge bara några millimeter långa och sitter vid svansroten på de stora grodynglen. Det är inte alla grodyngel som har bakben, och storleken på våra yngel är fortfarande väldigt olika trots att de är två syskonkullar och jämngamla.

Det härliga sommarvädret har också gjort att det börjat växa mycket alger i vårt akvarium. För att kunna se grodorna så bytte vi ut en hel del av vattnet. Det är svårt att veta hur mycket mat man ska ge. Om man ger för lite så kan grodynglen bli hungriga och om man ger för mycket så kan vattnet bli dåligt. Jag hittade en sida med information om grodskötsel där det stod att det är bättre att ge dem fryst, tinad men okokt spenat eftersom vitaminer försvinner vid kokningen. Jag har hittills kokat spenaten lite i micron för att den ska bli lättare att ha sönder. Nu verkar grodynglen ha blivit så stora att de inte har några problem att slita bitar ur spenaten.

Förutom grodbebisar så har vi här på Biotopia nu fått tillskott i form av en nytillkommen människobaby! Anna som jobbar här som naturpedagog fick den 25/5 en liten söt pojke på Ackis! Grattis och välkommen till världen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar