lördag 13 juni 2009

Grodspecial på Biotopia


Nu har vi startar vårat sommarprogram och det första temat för sommaren är GRODOR! Så nu har grodorna tagit över nästan helt på Biotopia. Vi har grodpyssel för de små och guidad tur för stora och små. Under sommaren kommer vi att ha guidade visningar varje dag kl 14, så idag var det premiär för detta. Det kom nästan över 20 personer i olika åldrar så det verkar finnas ett stort intresse! Åtminstone en lördag när det regnar :).

Inför grodveckan har vi även pysslat ihop ett eget grodspel som vi invigde efter dagens guidade visning. Deltagarna fick hoppa framåt och baklänges om de stötte på fisk, torka eller en häger. Våra spelare verkade glada och hoppade glatt mot mål-linjen. Vi fick många vinnare eftersom det kom en regnskur precis när många grodor stod vid mållinjen, och då fick alla hoppa framåt.

Under grodveckan så berättar vi även om den Uppländska gölgrodan som vi har i våran utställning. Gölgrodorna lyckas inte med fortplantningen alla år, så de har nog en bättre chans en regnig sommar. Vi får väl se hur den här sommaren blir!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar