tisdag 6 juli 2010

Sista grodsläppet


Måndagen den 5 juli var det dags att avsluta årets grodprojekt och släppa ut resterande yngel och smågrodor som hade kläckts. Mattis och jag lastade bilen med grodor och for iväg till skogen vid Vänge där grodorna skulle släppas. Det var torrt i markerna så många av pölarna och dikena hade torkat upp, och vi fick leta ett tag för att hitta ett fuktigt ställe där grodorna skulle ha en bra chans att klara sig.

En del blivande grodor var fortfarande yngel, och till dem fick vi göra en liten konstgjort vattensamling för att de skulle ha vatten att simma i. Nu har högsommarvärmen kommit till Uppsala, så man får hoppas (för grodornas skull) att det blir lite regn i veckan som kan fylla på vattenpölarna.

För de besökare som kommer att sakna våra små grodor i akvariet kan vi bara rekommendera att själva ge sig ut på grodjakt! Det är mycket roligare att se grodor i naturen. Titta noga i nästa vattensamling, du kanske kan hitta en och annan groda. Att upptäcka grodor i vatten är inte alltid så lätt, men med lite träning ser man fler och fler!

Glad grodsommar! Önskar vi på Biotopia via Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar